Changsha SAIYISI Technology Co. Ltd

semua Kategori

Rumah> Kes&Berita

12 Syarikat Platform Kerja Udara Teratas Dunia 2023 – Kewangan, Strategi Perniagaan, Berita Utama

Masa: 2023-06-16 Hits: 56

1123_ 副本

Gambaran Keseluruhan Industri Platform Kerja Udara Global 2023:

Platform kerja udara (AWP), atau trak baldi, mewakili peranti udara mekanikal yang digunakan untuk melaksanakan aktiviti penyelenggaraan dan pembinaan bawaan udara di platform atau ketinggian yang tinggi. Ia dilengkapi dengan gunting, lif boom menegak dan artikulasi, penyambung udara termampat, alat kuasa, dan peralatan khusus, termasuk bingkai kaca tingkap dan unit bawah jambatan, untuk operator mengangkat. AWP menyediakan keselamatan, mobiliti dan fleksibiliti yang dipertingkatkan kepada pengendali untuk mencapai kawasan pembinaan yang sempit dan mencabar. Akibatnya, ia digunakan secara meluas untuk aplikasi pengangkutan dan logistik, runcit, gudang & penyimpanan.

Seberapa Besar Pasaran Platform Kerja Udara:

· Nilai Saiz Pasaran pada 2022:US $ 8.8 Bilion

· Ramalan Hasil Industri pada 2028:US $ 13.5 Bilion

· Kadar Pertumbuhan:CAGR sebanyak 7.18%

· Tahun Asas Anggaran:2022

· Data Sejarah:2017-2022

· Tempoh Ramalan Masa Depan:2023-2028

Faktor Pemacu Industri Platform Kerja Udara Global dan Analisis Permintaan Masa Depan:

Pembangunan bandar pintar dan penggunaan meluas peranti untuk menjalankan aktiviti penyelenggaraan infrastruktur sedia ada adalah antara faktor utama yang merangsang pasaran platform kerja udara. Tambahan pula, tumpuan yang semakin meningkat daripada banyak organisasi pembinaan untuk meningkatkan keselamatan pekerja dan pengendali semasa melaksanakan tindakan penyeliaan bertindak sebagai satu lagi faktor yang mendorong pertumbuhan yang ketara. Selain itu, peningkatan ketersediaan perkhidmatan penyewaan untuk mengupah sementara platform kerja udara juga mendorong pertumbuhan pasaran. Selain itu, beberapa kemajuan teknologi, seperti penyepaduan penderia kecondongan dan instrumen semakan kendiri automatik dalam AWP novel, secara positif mempengaruhi pasaran global.

Selain itu, penggunaan sistem termaju ini yang semakin meningkat, kerana ia memberikan amaran dan makluman masa nyata kepada pengendali, dan meningkatkan keselamatan operasi peralatan, terus memacu pertumbuhan pasaran. Selain itu, syarikat terkemuka, termasuk Aichi Corporation (Toyota Industries Corporation), Dinolift OY, Haulotte Group (Solem SA), Hunan Sinoboom Intelligent Equipment Co. Ltd., Tadano Ltd., dll., sedang menjalin perkongsian strategik untuk mengembangkan pengguna mereka asas, yang juga memacu pasaran global. Di samping itu, pembinaan bangunan tinggi dan pelbagai pembangunan infrastruktur, terutamanya dalam ekonomi membangun, dijangka memacu pasaran platform kerja udara dalam tempoh yang diramalkan.

Oleh Kumpulan IMARC, 12 Syarikat Platform Kerja Udara Terbaik di Dunia 2023:

· Aichi Corporation (Toyota Industries Corporation)

· Dinolift OY

· Kumpulan Haulotte (Solem SA)

· Hunan Sinoboom Intelligent Equipment Co. Ltd

· JLG Industries, Inc. (Oshkosh Corporation)

· LGMG North America Inc.

· Linamar Corporation

· Kumpulan Manitou

· Platform Kerja Udara MEC

· Tadano Ltd

· Terex Corporation

· Zhejiang Dingli Machinery Co Ltd.

Ekstrak daripada Kumpulan IMARC


Kategori panas